Jäsenkirje 2/2024

Puheenjohtajan palsta

Mainekyselyn kertomaa: vahvuuksia ja kehittämisen kohteita

Vuodenvaihteessa jäsenkuntamme sekä tärkeimmät yhteistyökumppanit saivat vastattavakseen järjestömme mainekyselyn. Saimme kyselyyn kaikkiaan 564 vastausta, joiden pohjalta Mediatum Oy laati yhteenvedon. Siitä käyvät ilmi niin toimintamme vahvuudet kuin tärkeimmät kehittämiskohteetkin. Järjestön maine on vuosikymmenessä merkittävästi vahvistunut ja erityisesti on kirkastunut SURE:n brändi. Palautteen perusteella näyttää siltä, että Rehtoribarometri on tärkein tekijä brändin vahvistumisessa. Edunvalvonnan vaikuttavuus arvioidaan edelleen tärkeäksi kehittämiskohteeksi samoin kuin yhteiskunnallisen vaikuttavuuden kasvattaminen. Tutkimuksen perusteella myös media pitää järjestöämme aiempaa tunnetumpana ja järjestön visuaalisen ilmeen uudistamista kokonaisuudessaan hyvin onnistuneena. Mainekyselyn tuloksista voit lukea lisää vuoden 2024 ensimmäisestä Rexi-lehden numerosta!

Vuosikokous päätti lisätä oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen jäsenetujen piiriin

Järjestömme vuosikokous pidettiin tälläkin kertaa Educa-messujen yhteydessä. Yksi kokouksen tärkeimmistä päätöksistä liittyi järjestön jäsenmaksuun ja jäsenyyteen liittyviin etuihin sekä vakuutusturvaan, jollaista järjestömme ei ole aiemmin pystynyt jäsenilleen tarjoamaan. Tekemämme jäsenkyselyn perusteella noin 80 % jäsenistä toivoi järjestöltämme lisää panostuksia sekä vakuutusturvaan että ensivaiheen oikeudelliseen konsultaatioapuun. Vuosikokous kuunteli kentän tuntoja ja päätti korottaa yhdistyksen nykyisen – jo varsin pitkään samalla tasolla pysyneen – jäsenmaksun 95 euron summasta 135 euroon. Korotetun jäsenmaksun vastapainoksi jäsenemme saavat ensi kertaa järjestön historiassa selkeän ja esihenkilön vastuutasoon nähden riittävän vakuutusturvan sekä myös tukea oikeudellisten ongelmatilanteiden selvittämiseen. Tämä on samalla yksi merkittävä askel jäsenten edunvalvonnan kehittämistyössä.

Oikeusturva- ja vastuuvakuutuspalveluiden rakentaminen alkaa

Uusien palveluiden rakentaminen vaatii nyt omat alkuvaiheen toimensa. Vaikka päätöksen varalle oli jo tehty alustavia suunnitelmia, liikkeellelähtö tapahtui luonnollisesti vasta vuosikokouksen tekemän päätöksen jälkeen. Oikeusturva- ja vastuuvakuutuskokonaisuus oli jo valmisteluvaiheessa kilpailutettu, nyt on sopimusten tekemisen aika. Uusi vakuutusturva astuu voimaan 1.3.2024. Erityisen tärkeää on huomioida, että uusi vakuutusturva edellyttää voimassa olevaa jäsenyyttä sekä maksettua järjestön jäsenmaksua. Vakuutuspalvelut järjestöllemme tulee tarjoamaan Keskinäinen vakuutusyhtiö Fennia. Ensi vaiheen juridisia neuvonta- ja konsultointipalveluita varten olemme tehneet sopimuksen erityisesti oman ammattialamme kysymyksissä hyvin ansioituneen OTK Lauri Liusvaaran kanssa. Parhaillaan rakennetaan pohjaa uusille palvelukonsepteille ja -käytännöille. Tiedotamme niistä jäsenillemme mm. jäsenkirjeissä ja järjestön kotisivuilla. Yksi järjestömme hallinnon tiimeistä on jo nimetty vastaamaan osaltaan uuden palvelun kehittämistyöstä sekä jäseniltämme tulevien yhteydenottojen ensi vaiheen käsittelystä.

Rehtori on rehtorin paras kaveri

Talven selkä taittuu pian, valon määrä lisääntyy päivä päivältä. Lukiokoulutuksen kevättalven huippuhetket vanhojentansseineen ja penkkareineen tuovat mukanaan tunteen talven kääntymisestä kohti kevättä. Suomen Rehtorit toimii jokaisen jäsenensä tukena ja turvana, entistäkin vahvempana. Toivotan hyvää ystävänpäivää juuri sinulle sekä aurinkoisia talvilomapäiviä, kun niiden aika on!

Antti Ikonen
pj Suomen Rehtorit
@AnttiIkonen

Kolo Design työkaluseinä tuo järjestystä sekä tila- ja kustannustehokkuutta koulunne käsityöluokkiin!

Työkaluseinä tarjoaa siistin säilytystavan kaikille tarvittaville työkaluille, edistäen samalla oppimista ja työskentelyä! Perinteisiin työkalukaappeihin verrattuna tilan tarve on pienempi sillä seinäratkaisu ei vie lattiatilaa, mutta tarjoaa silti runsaasti säilytystilaa kaiken kokoisille työkaluille ja tarvikkeille. Työkaluseinä luo organisoidun oppimisympäristön, eikä opettajan tarvitse käyttää turhaa aikaa etsimällä hukassa olevia työkaluja, sillä jokaiselle työkalulle on oma nimikoitu laatikko. Irrotettavat ja siirrettävät laatikot tekevät käytöstä helppoa ja turvallista.

Työkaluseinä on suunniteltu yhdessä teknisen työn opettajien kanssa ja näin lopputulos helpottaa aidosti opettajien ja oppilaiden arkea sekä parantaa samalla myös työhyvinvointia!

Lue lisää teknisentyön opettajien kokemuksia täältä.

Ota yhteyttä & kysy lisää

050 540 3211 / Jani Niemeläinen
jani.niemelainen@kolodesign.fi

Tulevia koulutuksia

MAOL ry:n Kemikaaliturvallisuus rehtoreille -webinaari 8.4.

Koulutus tukee vastuiden hallintaa ja koulun toiminnan organisointia kemikaaliturvallisuuden osalta. Erityisesti käsitellään koulujen varautumista riskeihin. Mitä rehtorin tulisi tietää kemikaaliturvallisuudesta ja mitä tukimateriaaleja sitä varten on olemassa. 
Ma 8.4. klo 10.30-12.30
Ilmoittautuminen ja lisätiedot
Webinaari on osa MAOL ry:n koulutushanketta Kemikaaliturvallisuus koulussa. OPH:n rahoittaman hankkeen koulutukset ovat kaikille osallistujille avoimia ja maksuttomia, tervetuloa.

Pohjoisen Suomen kasvatus- ja opetusalan johdon päivät 25.-26.4.2024, Kajaani

Itä-Suomen rehtori- ja johtajuuspäivät 12.-13.9.2024 Bomba, Nurmes

ICP:n maailman konventio, 19.-23.8.2024 Mombasa, Kenia.