Järjestösihteerin blogi 20.5.2024

Riski ei konkretisoitunut – jäsenmaksuja maksettu enemmän kuin viime vuonna 

Vuosikokous päätti korottaa jäsenmaksua tälle vuodelle. Tekemämme kyselyn mukaan 4/5 jäsenestä oli valmis maksamaan korotetun maksun. Koko kevään ajan jäsenmaksujen kertymä on ollut edellä viime vuoden tilannetta. Nyt muutama päivä ennen 2. muistutuslaskun eräpäivää, jäsenmaksuja on maksettu yli 10 % enemmän (kpl) kuin viime vuonna. Voidaan hyvin todeta, että riski siitä, että jäsenet eivät maksaisikaan korotettua jäsenmaksua, ei konkretisoitunut. Jäsenmaksut ovat järjestölle tärkein tulonlähde. Niillä pääsääntöisesti rahoitetaan kaikki varsinainen toiminta.  

Kiitos, kun olet järjestömme jäsen. 

Oikeusturva- ja vastuuvakuutus sekä juridinen asiantuntijapalvelu tulivat uusina jäsenetuina tälle vuodelle. Ne ovat jo osoittaneet tarpeellisuutensa. Tämä on myös meille uutta ja oppimisen paikka. Sen vuoksi meidän on tarkkaan katsottava jokainen yhteydenotto läpi. Samalla yritämme muodostaa toimintamallia tälle palvelulle yhteydenottojen sisältöjen perusteella. 

Tutustu jäsenetuihin täällä 

Auttaa muita on myös itselleen hyväksi – lähde rohkeasti mukaan alueyhdistyksesi toimintaan 

Jokaisella vapaaehtoisella on oma motivaationsa, miksi on tullut mukaan. Jotkut tahtovat tukea muita, antaa merkitystä elämälleen tai kehittää itseään. Järjestöt tarjoavat koulutusta, tietoa ja ymmärrystä eri ilmiöistä. Yhdistyksen jakama tieto on uskottavaa ja usein tutkimustietoon perustuvaa.

Monet tutkimukset osoittavat, että vapaaehtoistyö parantaa sen tekijänkin hyvinvointia. Voimme puhua hedonistisesta altruismista, joka tarkoittaa sitä, että pyyteettömästä auttamisesta nauttii. Vapaaehtoistyön luonteessa on kyse vastavuoroisuudesta, jossa saatu ja annettu hyöty ovat vaikeasti erotettavissa toisistaan. 

Pääset mukaan alueyhdistyksesi toimintaan ottamalla yhteyttä esimerkiksi alueyhdistyksen puheenjohtajaan. Yhteystiedot löytyvät Rexi-lehdestä tai täältä kohdasta Alueyhdistykset